Бургас, Общество

Областна управа: Обстановката в Бургаско е спокойна, водните обекти са под постоянно наблюдение

0

В Областна администрация Бургас 24 часа в денонощието постъпва и се обобщава информация за обстановката в региона. Дежурни служители приемат данните от 13-те общини и регионалните институции. Към момента обстановката в област Бургас е спокойна.

Под наблюдение са всички водностопански обекти. Констатирано е, че повечето язовири са със занижено ниво до 30 % от обема си, като на места има обекти изпуснати до “мъртъв обем” ( ниво под изпускателната система).

Следи се нивото на 28 броя язовири в областта класифицирани като “потенциално опасни” и 12 бр. язовири на дружествата ВиК и Напоителни системи.

Четири от петте броя язовири класифицирани в “пред аварийно състояние” са изпуснати също до “мъртъв обем”, яз. “Косовец”, общ. Поморие по технически изисквания се поддържа на 25-30 % от обема си.

Към настоящия момент на територията на областта валежите от дъжд са слаби и незначителни 3-5 л/м2. Според прогнозите на Института по хидрология и метеорология се очаква валежите да достигнат 7-10 л/м2 за цялото денонощие.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега