Топ новини

Новите мерки срещу COVID-19 вече са в сила

0

От полунощ на 7 септември влязоха в сила новите ограничителни мерки срещу разпространението на COVID-19 у нас. Преустановяват се посещенията в детски центрове, нощни клубове и други. Ресторантите пък ще работят с намалено работно време.


Ето какви са и останалите мерки на здравните власти:

– Провеждането на конгресни мероприятия се позволява при спазване на дистанция и маски. 

– Преустановява се провеждането на тийм-билдинги и други подобни прояви.

– Провеждането на конкурси, масови изпити и други се допуска при използване на не повече от 30% от капацитета и максимум 30 души в зала. 

– Посещенията на кина, театри, концерти и други сценични прояви на закрито се позволява при не повече на 50% от капацитета на помещенията и ползване само на седяшите места. 

– Музеи и галерии ще се посещават при осигуряване на минимум 8 квадратни метра на човек

– Посещенията в центрове, школи и други обекти се допускат при не повече от 30% от капацитета на помещенията и максимум 10 души. 

– Провеждането на спортни състезания с професионален характер на закрито се допуска без публика. 

-Провеждането на спортни състезания с професионален характер на открито се допуска с публика при не повече от 30% от капацитета на спортния стадион, зала и други, само седящи места, ползване на всяка трета седалка, спазване на дистанция и носене на маски. 

– Посещенията на фитнес центрове се допускат при ползване на не повече от 30% от капацитета. 

– ​​Посещенията на спортни зали и клубове, плувни басейни и комплекси се допускат само за индивидуални спортове, при използване на не повече от 50% от капацитета им. 

– ​​​​Провеждането на колективни спортове на закрито се преустановява. 

– ​​​​Посещенията в заведенията за хранене и развлечение се допускат от 07:00 до 22:00 часа при осигуряване на метър и половина отстояние между облекалките на столовете на съседните маси. Ще се допускат максимум 6 души на маса, а персоналът ще трябва да е с маски. 

– ​​​​​​​Частни събития като сватби, кръщенета и други подобни събития могат да се провеждат с до 30 души на закрито и 60 души на открито. 

– ​​​​​​​Всички търговци, които предоставят услуги, трябва да не допускат повече от един човек на осем квадратни метра. 

– ​​​​​​​На всички пазари, тържища и базари трябва да се осигури еднопосочно движение и на един човек да се падат осем квадратни метра. 

– ​​​​​​​Работодателите трябва да осигурят дистанционна форма на работа там, където е възможно. Допуска се присъствена работа на максимум 50% от персонала. 

– ​​​​​​​​​​​​​​Мероприятия ще могат да се провеждат, когато 100% от персонала е с валиден цифров COVID-19 сертификат. 


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега