Бургас, Политика, Топ новини

Новите лица, които биха били перфектни попълнения в Общинския съвет, ако влязат

1

Кампанията за общински съветници вече върви с пълна сила. Ясни са кандидат-кметовете и листите за общински съветници. Още преди месец написахме, че едва ли ще има интрига около кметските избори.

При общинските съветници обаче се очаква голямо съревнование и партиите заложиха на много нови лица, които да вдигнат резултата им. Тъй като водещите лица са почти сигурни за влизането си, решихме да напишем за тези, които може и да не станат съветници, но ако бъдат избрани – присъствието им в Общинския съвет би било истинско богатство за институцията.

Като преглеждахме кандидатските-листи най-силно впечатление ни направиха 6-ма кандидати.

Започваме с младото лице на българския театър и кино – Тони Минасян. Звездата му изгря в хитовия сериал “Седем часа разлика”, който вървеше преди години по бТВ. След него Минасян изигра десетки роли на театралната сцена в Бургас и в цяла България. В момента той дава мило и драго за развитието на културния живот на града. Тези, които го познават, че славата не го е променила изобщо, а театъра и изкуството остават голямата му любов. Със сигурност в Общинския съвет би работил за развитието на Бургас като културна столица. Младият актьор е на 25-то място в листата на ГЕРБ и шансовете му да бъде съветник, дори да не е от първия път, не е толкова малък.

Друг интересен кандидат е опитният журналист Красимир Калудов. Той е познат като бивш управител на Дарик Бургас. В радиото бе и ко-водещ на едно от най-популярните сатирични предавания “Шведска маса”, което си бе тотален хит сред бургазлии. Сега има собствен новинарски сайт – “Бургаски репортер”, в който се старае да пише повече нормална журналистика или иначе казано – няма “ШОК, УЖАС, ЕКСКЛУЗИВНО”. Калудов е известен с брилянтното си чувство за хумор, което в съчетание с интелекта му ще бъдат перфектната комбинация за един общински съветник на ниво. Той е на 2-ро място в листата на СЕК.

Участието в изборите е ново предизвикателство и за друг бивш радио-водещ – Манол Тодоров. Гласът му в продължение на години съобщаваше най-важните новини на стадион “Лазур”. Той се превърна не само в любимец на бургаската публика, но и на тази на Ботев (Пловдив), които идваха да играят в Бургас. Завършилият “Журналистика” в БСУ Тодоров е познат в града не само с дейността си в областта на публичните комуникации, но и с ангажираността си в неправителствения сектор. От 8 години той е координатор на сдружение “SOS-ПТП”, което има зае цел да подпомага пострадалите след катастрофи. От 2 години е член на „Комисията по безопасност и организация на движението“ към Община Бургас. Участието му в Общинския съвет със сигурност ще подпомага за намаляването на рисковите участъци по пътната карта на града ни. Манол е на 4-то място в листата на ДБГ.

Бившият шеф на дирекция „Управление на общинска собственост“ в Община Бургас Ташо Желев също е кандидат за съветник. Дълги години той пряко следеше броя и състоянието на общинските имоти, с енергия влизаше в битки в Общинския съвет, за да защитава позицията на администрацията в намеренията й за продажба на жилища и терени. През 2015 година реши да напусне Общината, за да работи в частния сектор. Опитният икономист със своята ерудиция и експертиза би бил перфектно попълнение в Общинския съвет. Желев е 19-ти в листата на СДС. 

Лявото политическо пространство също залага на университетски преподаватели. Доц. Камен Сейменлийски, който е един от любимците на студентите от Центъра по информационни и технически науки на БСУ, ще се пробва за втори път да влезе в Общинския съвет. На предните избори освен в листа за общински съветници той бе и кандидат за кмет. Преподавателят е известен с находчивостта си и умението си да убеждава в позицията си. Безспорно той също може да бъде сред изявените местни старейшини, които да лобират за развитието на образованието. Сейменлийски е 7-ми в листата на АБВ.

На финала ще споменем и едно от знаковите лица на бургаския обществен живот – художникът Митко Иванов. Съавторът на “История на Бургас” има голяма заслуга за събирането на едно място на голяма част от историческата памет на нашия град. И продължава да работи в тази посока. Иванов е силно ангажиран с опазването на спомените на бургазлии. Преди седмица обяви, че изследователският екип, с който работи, е открил къде се намират гробовете на жертвите на комунистическия режим, но ще го обявят след изборите. Той ще бъде категоричен застъпник за запазването на Бургас като град на художниците и хората на изкуството. Митко Иванов е поставен на 6-то място в листата на Демократична България.

 

П.П. Материалът не заплатен от нито един от представените кандидати или техните партии 🙂 


1 Коментар

  1. Даниела Божинова септември 30, 2019 at 14:23 -  Отговор

    Ами да си платят, какво се стискат 😉

Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Кого бихте подкрепили за Кмет на Бургас на изборите?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега