LifeStyle, Общество

Новият “Титаник” се готви да отплава за първи път през 2022 г.

0

Фенове на историята и луксозните кораби вероятно се вълнуват да научат, че „Титаник” II ще потегли на първото си пътешествие от Дубай през 2022 г. Пълната реплика на прочутия кораб ще тръгне на двуседмично пътуване до Саутхамптън след 4 години, след което ще започне редовни маршрути между Великобритания и САЩ, пише Lonely Planet.

Луксозната реплика на „Титаник” ще бъде оборудвана с всички съвременни удобства и технологии на 21-ви век. Тези, които си спомнят съдбата на оригиналния кораб, ще могат да си починат спокойно: репликата е оборудвана с най-новите системи за навигация и сигурност.

За първи път строителството на новия „Титаник” бе обявено през 2012 г. Проектът обаче беше спрян поради финансови затруднения на собственика – австралийската компания Blue Star Line. След като всички икономически проблеми бяха решени, строителните работи в корабостроителницата продължиха отново. 

Корабът на стойност 500 млн. долара ще може да побере 2,400 пътници и 900 членове на екипажа. Екстериорът на кораба и неговият интериор ще бъдат точна реплика на оригиналния „Титаник”, включително легендарното стълбище, трапезарията и балната зала.

Ето и видео от проекта на “Титаник” 2

Economic.bg.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега