Бизнес, Бургас, Интервю, Топ новини

Новият директор на Съдърланд Бургас: Продължаваме напред и нагоре

1

Световният лидер в трансформацията на бизнес процеси – Съдърланд, е с нов директор на офиса си в Бургас. Начело застава шотландката Анджела де Роса, която живее в България от 2012 г. Тя има богат опит в сферата на аутсорсинга и сега идва в Бургас, за да се изправи пред ново предизвикателство в кариерата си.

Съдърланд е ново професионално предизвикателство за вас. Как се чувствате след идването си в Бургас, за да поемете ролята на Директор на офиса тук?

С една дума – невероятно. Това е страхотна възможност за мен, за моето развитие и за моята кариера. Аз работя в BPO-сферата през последните 15 години. В Съдърланд виждам една много добре структурирана и организирана компания, и съм благодарна, че ще имам възможност да бъда част от нея. Да съм директор и на двата офиса в Бургас и Варна ще бъде предизвикателство, което поемам и гледам напред към възможностите, които тази роля ще ми предложи.

Какво е първото ви впечатление от града и екипа тук?

Екипите и в Бургас, и във Варна са невероятни – изключително способни, отдадени на работата си млади хора. Впечатлена съм от високото ниво на професионализъм на колегите, за мен е удоволствие и чест да работя в такъв екип.

Градът, както и хората тук, са страхотни. Аз съм посещавала Бургас няколко пъти преди да се преместя тук, но само за кратки почивки. Бургас ми предлага много неща, които са важни за мен – слънце, море, паркове, шопинг, топли и приятелски настроени хора. Наистина чакам с нетърпение да открия нови и невероятни места, които да посетя тук.

Какви са целите, които Съдърланд си поставя за нашия град? В последните четири години компанията ви се разрасна тройно, а през декември имахте над 300 служителя с различни езици и в различни проекти. Както казваме – а сега накъде?

Напред и нагоре. Аз ще продължа да работя за разширяването на офиса, привличането на нови клиенти, както и за развитие на хората в екипа. Съдърланд е сред най-големите работодатели в Бургас и региона и популяризирането на фирмата ще ни даде възможност да стигнем до повече хора. Също така ще продължим да окуражаваме и хората, които не живеят в Бургас, да идват тук и да се присъединят към нашето семейство, защото възможностите за развитие в компанията са големи.

Ако ни позволите и един по-личен въпрос. Как решихте да се преместите в България? Вие сте от Шотландия. С какво ви привлече нашата страна?

Дойдох в България през септември 2012 г. Преди това работих за веригата хотели „Хилтън“ във Великобритания. След това „Хилтън“ прехвърлиха част от дейността си към американска аутсорсинг компания, която премести дейността от Глазгоу в София. След това тази компания търсеше директор на офиса си в София, а аз с моята биография и работа за „Хилтън“ в предходните 10 години, бях най-подходящият кандидат. Тъй като обичам да пътувам и опознавам нови държави, а и исках да продължа кариерата си в международна среда, приех ролята. Сега моят живот е в България. От първия момент, в който пристигнах в България, се влюбих в хората и културата. Работих пет години в София, след това се преместих във Варна. Там работих в продължение на 18 месеца, отново опознавайки нов град. Сега е време да открия какво ще ми предложи Бургас.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Кого бихте подкрепили за Кмет на Бургас на изборите?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега