Бургас, Общество, Топ новини

Нови успехи на младите ни математици, този път в Индонезия

0

От 9 до 13 ноември 2016 г. в Tangerang City, Индонезия, за 13-ти път се проведе надпреварата International Mathematics and Science Olympiad (IMSO 2016).

За първи път в този форум взеха участие ученици от България – възпитаници на ППМГ “Акад. Никола Обрешков” – Бургас. Това са Цветелина Илиева, Михаела Костадинова, Иванина Кошничарова и Стефан Стратев, с ръководител Динко Раднев. Четиримата математици от 6-ти клас се представиха отлично, като се завърнаха в България с два бронзови медала – на Цветелина и Михаела – и две награди Merit (награда за 4-то място) – на Иванина и Стефан. Постижението е още по-ценно поради това, че децата трябваше да работят изцяло на английски език, който е роден за голяма част от участниците.

За престижа на състезанието красноречиво говори фактът, че то бе под патронажа на Президента на Индонезия г-н Джоко Видодо, който участва лично в двете церемонии – по Откриване и Закриване на IMSO 2016.

Самото състезание е индивидуално. Провежда се в два дни, в три различни математически надпревари – Mathematics Short Answer, Mathematics Essay и Mathematics Exploration. След това се прави класиране във всяка дисциплина, а накрая – общо класиране.

Ръководството на ППМГ “Акад. Никола Обрешков” – Бургас изказва благодарност на своите ученици и техните родители, на учителите им по математика Юлия Хараламбиева и Мирослава Георгиева.

Община Бургас се присъединява към пожеланията за нови успехи на младите ни математици!


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега