Общество

Нови гърмежи при военните складове в Иганово

0

Гърмежи са се чули от военните складове в Иганово. Първият сигнал е подаден на телефон на 112 в 7.10 часа. Складът е на ВМЗ-Сопот.

По първоначална информация няма жертви. Полиция, пожарни и линейки са тръгнали към мястото на инцидента.

Още не е ясно какво точно се е взривило, съобщиха Нова телевизия и бТВ.

Според кмета на село Иганово Стефан Данчев някои от местните жители са притеснени. Евакуирани са около 70 души, включително и деца. Много от хората в Иганово обаче са отказали да бъдат евакуирани и са останали в селото.

След новите взривове във военните складове в Иганово изпълнителната и местната власт допуснаха, че може да става дума за умисъл.

„Ситуацията е под контрол. По първоначална информация се е взривила продукция от предишния склад, който се взриви през март. Тя е била преопакована и е била подготвена за инвентаризация. Но такава втора случайност в такова кратко време за мен е силно съмнителна”, коментира пред Нова телевизия зам.-министърът на икономиката Любен Петров.

Площадката в Иганово е запечатана от близо един месец и човешко присъствие няма там, каза пред „Фокус” кметът на Сопот Веселин Личев. Според него не трябва да се изключва абсолютно никаква версия, включително и за „нещо умишлено в случая”.

Взривове тази сутрин са били последвани от извънредни мерки. Районът от Кърнаре до Анево е отцепен, децата от началното училище в Иганово са разпуснати, на площада в селото около 50 души чакат автобус да ги откара на безопасно място.

От думите на Личев се разбра, че са събрани и хора от ловните дружини, както и планински спасители, за да бъдат взети бързи и адекватни действия, ако се наложи.

В четирите почивни дни до тази сутрин в складовете и цеха в Иганово не е имало хора освен охраната.

Очаквайте подробности.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега