Бургас, Общество

Новата електронна система за плащането на таксата за детска градина в Бургас стартира успешно

0

Новата електронна система за плащането на таксата за детска градина в Бургас стартира успешно. Услугата беше въведена от 1 февруари пилотно в четири детски градини – ОДЗ №1 “Морска звезда”, ОДЗ № 2 “Звездица Зорница”, ЦДГ № 2 “Х. К. Андерсен” и ЦДГ № 6 “Вълшебство”. През първия медец от въвеждането на услугата от нея са се възползвали 45 родители. От 1 март родителите на децата от всички детски заведения на територията на община Бургас ще имат възможността да плащат таксата по интернет.

Община Бургас въвежда тази модерна услуга за първи път в България.
В системата ще се влиза от адреса за записването на децата в градините. При отварянето на страницата е необходимо да се влезе в меню “ЗАДЪЛЖЕНИЯ”. Следва въвеждане на ЕГН на детето и натискане на бутон  “ПЛАТИ”. Данните се изпращат към картовия оператор “БОРИКА”. По този начин системата не обработва данни за картата на потребителя, което е гаранция, че с тях не може да се злоупотреби.

Администраторите са предвидили страница за задаване на въпроси от страна на родителите при нужда от повече информация или възникване на проблеми.
След извършване на плащането по електронен път системата прави оповестяване за успешно извършена операция. Ако възникне проблем с интернет връзката и плащането не бъде оповестено своевременно, се блокира възможността то да бъде направено повторно.

Плащането на таксата ще става от 1 до 10 число всеки месец след като предварително родителите попълнят специална бланка в детската градина на детето им. Дори и да са се регистрирали в електронната система, те пак ще имат възможността да платят на място.

 


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега