Бургас, Политика, Топ новини

Нова криза в ДПС-Бургас, Дурхан Мустафа се отказа от Парламента

0

Един от символите на ДПС в Бургаска област – бившият кмет на Руен и дългогодишен народен представител Дурхан Мустафа, се отказа от депутатското място в 44-тото Народно събрание, пише burgasinfo.

Той беше втори в листата, но деветият – Ангел Исаев успя да я пренареди по модела 9/9 и го измести. Малко след това водачът – Камен Костадинов, излезе от парламента, за да може там да влезе Дурхан Мустафа.

Днес Мустафа заяви своята позиция, ето я:

“Преди години влязох в политиката с убеждението, че за доверието на избирателите ни са важни идеите и погледът към бъдещето. До постигането на тази не толкова лесна задача стоеше и израстването в политиката – израстване, постигнато с борба. Като човек, постигал изборни победи в екип и с честно състезание, днес не мога да приема служебна победа, каквато би била влизането ми в Народно събрание след напускането на Камен Костадинов. Затова и взех решението да последвам неговия пример и да се откажа от мястото си на народен представител от Бургас. Оставам в Движението за права и свободи като член на Централното оперативно бюро. Като част от ръководството на партията ще продължа да отстоявам ценностите, които вярвам, че трябва да присъстват в политиката. Пожелавам успех на колегата ,който ще заеме това място.”

Така в парламенвта влиза третият в листата – Севим Али, който в момента е общински съветник в Айтос.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега