Бургас, Общество

Нов паяк ще вдига най-мощните автомобили в Бургас

0

С решение на местния парламент Община Бургас стартира процедура за покупка на нов репатриращ автомобил. За разлика от досегашните, той ще може да вдига най-мощните автомобили, дори с тегло над 3 тона. Именно те причиняват най-големи разрушения по инфраструктурата, когато са паркирани неправилно.

Понастоящем Общината разполага с три паяка. Два от тях са закупени след проведени обществени поръчки през 2008 г. Третият е с още по-голям стаж. При всичките вече е налице амортизация.

Новият паяк ще подобри обслужването в това направление. Той ще се изплаща на лизинг, за да не се натоварва излишно бюджетът на общината.

Бургаските паяци работят в непрекъснат режим, като приоритетно следят за свободното движение по основните пътни артерии, конфликтните точки и маршрутите на обществения транспорт. Ежедневно се контролират  и неправилно паркирали автомобили  в комплексите и кварталите на града. Когато се налага, паяците оказват съдействие на общински структури при извършване на строително-ремонтни дейности, при озеленителни мероприятия, помагат на органите на МВР, държавни и правителствени служби.

снимка: novinar.bg


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега