Бизнес, Бургас, Топ новини

Нов живот за старите мебели – ще рециклираме старата дървесина

0

От началото на месец юли в Бургас започна кампания – нов живот на използваната дървесина, чрез събиране, сортиране,  третиране и рециклиране на дървесни отпадъци.

Като част от своята стратегия за отговорно и природосъобразно развитие и като елемент от кръговата икономика  Кроношпан стартира инициатива, с която може да преработва дървесни отпадъци от опаковки, от домакинствата, от строителството и от индустрията. Получената суровина ще бъде използвана в производството на плочи от дървесни частици, т.е нейният жизнен цикъл ще бъде удължен максимално.

Според анализите един тон рециклирани дървесни отпадъци замества  осем до десет дървета.

За целта в различни точки на града ще бъдат разположени специализирани контейнери, израбитени по поръчка на Кроношпан, в които ще могат да бъдат оставяни стари опаковки, стари мебели, ламперия, дограма без стъкло и всякакви изделия от дърво, с изключение на матраци и мека мебел.

Първоначално контейнерите ще бъдат позиционирани  до мобилния център за събиране на отпадъци в кв. Сарафово и зад кметството в к-с „М. Рудник“, както и пред самото предприятие.

Освен положителния ефект върху опазването на горите обработката на този тип суровини ще намали разходите за депониране на дървесните отпадъци, ще спомогне за подобряване качеството на атмосферния въздух и ще ограничи нерегламентираните сметища.

От Кроношпан се надяват  гражданите на Бургас да бъдат активни и да предават дървесните отпадъци от своите домакинства /стари мебели, ламперия, дограма и всякакви изделия от дърво с изключение на матраци и мека мебел/  в специалните контейнери.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега