LifeStyle

Нов хотел на Nissan сам се подрежда (видео)

0

Япония отдавна е дом на най-„умните” тоалетни в света, но сега вече страната разполага с „умни” обувки, мебели и аксесоари.

През 2016 г. компанията Nissan представи линия от самоуправляващи се столове, които могат сами да се подредят, използвайки камери и сензори.

Този път автопроизводителят се е съсредоточил върху гостоприемството и всекидневните предмети, пише CNN. Вземайки за основа технологията за автономно паркиране на автомобила Nissan Leaf, която дебютира през октомври, компанията представи хотела ProPILOT Park Ryokan. Той идва оборудван с всякакви видове автоматизирани удобства.

За съжаление, не става дума за дългосрочен проект. Хотелът ще отвори на 24 март за една-единствена нощ. Nissan провежда томбола в социалните мрежи кои късметлии ще имат шанса да прекарат тази нощ в иновативния хотел и да се насладят на напълно автоматизиран интериор.

Оставането в традиционна японска къща за гости (ryokan), откъдето идва и част от името на хотела) е специално преживяване. Става въпрос за традиционни дървени къщи, в които домакинът е облечен с кимоно и които разполагат със скални градини, вани на открито (onsen) и стаи, в които човек се храни, седнал на земята (tatami mat rooms). Като една от най-традиционните японски забележителности, къщите за гости рядко се свързват с иновативни тоалетни, роботи и сензори.

ProPILOT Park Ryokan обаче, който се планинското градче Hakone, разположено югозападно от Токио, е дом на редица модерни изненади, сред които чехли и мебели, които сами се движат и подреждат.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега