LifeStyle

Нисковъглехидратната диета не бива да се спазва повече от 6 месеца

0

Ново изследване доказа, че липсата на въглехидратите в нашето меню е по-ефективният вариант за намаляване на теглото, отколкото ограничаването на мазнините в него, пишат от “24 часа”.

От друга страна нисковъглехидратната диета не се препоръчва за спазване повече от 6 месеца, тъй като след този период метаболизмът ни се забавя. Проучването се базира на хора, избягващи този тип храна, в продължение на половин година.

Техните резултати са неоспорими, но след прекрачването на прага от 6 месеца, ефектът започва да изчезва и диетата спира да се разграничава от други. Това е най-бързият вариант за редуциране на теглото, но в дългосрочен план може да доведе до сериозни последствия.

След целия анализ се открива зависимостта между намаляването на въглехидратите и прекомерната консумация на месо. В бъдеще и двете биха могли да повишат риска от появата на рак или да доведат до по-ранна смърт, поради увеличаване на кръвното налягане, глюкозата и холестеролът.

Експертите съветват да се подбират истински храни и да се избягват преработените като бекон, наденички, шунка. Въпреки широката употреба на такъв вид диети, специализираната литература по темата не е достатъчна.

Лекарите съветват преди предприемането на нещо подобно, всеки да се посъветва предварително със специалист и да съобрази своя хранителен режим с индивидуалните си показатели.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега