Коментари, Политика

Нищожен генералски марж между сгодените в ефир Цецка и Румен

0

Когато в неделя, на 2 октомври, написах на 57-та минута от монолога на Бойко Борисов, че току-що обявената от него кандидатура на Цецка Цачева за президент ще затрудни избирателите на БСП и ГЕРБ да я различат от червения претендент Румен Радев, имах предвид точно това, което днес се видя на  другарската среща между думата, обявена кой знае защо като “дебат”.

Сгодяват ги упорито като печеливша двойка за балотажа и им уреждат сводническа “стоянка” ( по аналогия със седянка), на която Радев все пак стърчи , както е редно за един мъж, над булката. Доминира, един вид. Което няма как да не е договорено от сватовете.

На стоянката Цецка се дърпаше кокетно- не го била виждала преди очи в очи годеника. Румен пък напористо й припомняше, че се знаят и че даже й е правил комплименти колко хубаво е постъпила при първата им среща.

И нито дума годеникът не спомена за бащицата Бойко, който му доведе удобната Цецка. Залогът е зестрата, която се нарича “голяма коалиция” в големите планове на двете големи партии. Те се опипват отдавна под общия юрган на взаимния интерес в брака по сметка, както се видя след парламентарните избори преди две години.  Бойко ги спечели, но преди да предложи на другите, пощипна публично столетница с предложение победеният другар Михаил Миков да стане председател на Народното събрание (  няма какво да пита от едната любезност самите народни представители, като на сватба се удари в гърдите пред телевизионните камери: “кумът дава хладилник”!). Едва после, когато Миков се дръпна като ощипана мома от хорото, Цачева пристана да заеме поста. Точно като и при номинациите за президент запълни дупката в плановете на бащицата.

Гълъбът мира Румен Радев и гълъбицата на Бойко се разминаха само в констатацията за юридическия статут на Крим. Гълъбицата на Бойко не призна полуострова за законна плячка на двуглавия руски орел , а пуснатият от БСП в политическите висини Румен Радев заяви, че му е омръзнало от “орли и ястреби” ( орелът, за сведение, при това двуглав, е руският символ в този сюжет). С половин уста офицерът от резерва призна юридическото право на Украйна над заграбената от Русия земя, но пък де факто там се веел руският флаг, намигна той съучастнически на Путин. След което направо му се поклони с извода, че населението трябвало да реши в крайна сметка – както са го подучили да казва лицемерите от червения гълъбарник.

Нима? Ами ако, примерно, Турция реши да си вземе Кърджали със сила ( и измама, както Путин направи в Крим), на основание на историческия факт, че е владяла града 500 години ( т.е. с 300 повече от времето, върху което се базира руската претенция за собственост върху Крим)? И ако Турция организира един мълниеносен референдум, и се окаже , че населението е гласувало под дулата на турската армия за откъсването на града от България и за завръщане към турските си корени?

Към това ли подстрекава по аналогия “генерала”, който се саморазжалва, за да се хвърли в политиката, стъпвайки върху зададените му от руските началници опорни точки, предадени му чрез партията, предлагала на тепсия България на СССР?

Малкото недоразумение около статута на руската плячка в Украйна обаче бързо и решително беше преодоляно от пратеничката на “генерал” Борисов и от бившия генерал Радев, когато стана дума за нещо повече от оценка на руската агресия, която явно  и двете гълъбчета намират за справедлива и несправедливо заклеймена. Стиснаха си ръцете и обещаха да работят за отмяна на санкциите срещу Русия. Гълъбът поздрави гълъбицата за това, че подкрепи трайната позиция на БСП.

За първи път този сговор на промосковска основа  между БСП и ГЕРБ стана декларативно видим.

Сайтът ПИК, който е натоварен да рови в мръсното лично бельо на слабо известния Румен Радев ( за да го докара до равнопоставеност с добре известните на публиката омърсени герои на жълтите си рубрики), този път направо се възхити. Обяви за голяма изненада, че Цачева и Радев се подкрепили взаимно на проруска основа.

“ИЗНЕНАДА В ЕФИР! Цачева и ген. Радев си стиснаха ръцете за Русия

И двамата кандидат-президенти се обявиха за премахване на санкциите” http://pik.bg/изненада-в-ефир-цачева-и-ген-радев-си-стиснаха-ръцете-за-русия-news595790.html

Финансистите биха казали, че маржът между двете позиции е нищожен. Но пък маршът на двете генералски кандидатури- на “генерал” Борисов и на бившия генерал Радев, е очевиден. Както е очевидно, че маршируващите си заслужават припева на старата бойна българска песен “Марш, марш, генерале наш…”, но без продължението на текста. 

”Изненадата” е само в това, че са накарали годениците да прекарат бързо и публично първа предбрачна сутрин и да развеят веднага червения чаршаф, за го видят чак от Червенения площад  и да няма съмнения, че е консумиран бракът им ( по сметка между ГЕРБ и БСП и ) по любов към Москва.

Ако в студиото на БТВ, където тази сутрин си гукаха и благодариха двете гълъбчета , имаше дърво, влюбените можеха да изчегъртат с генералски кортик върху него:

Ц+Р=Л (към П)

Цецка пюс Румен е равно на любов ( към Путин)

 

автор: Иво Инджев, ivo.bg; снимка: btv.bg


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега