Бургас, Политика, Топ новини

Димитър Николов е склонен да се кандидатира отново за кмет

0

Кметът на Бургас Димитър Николов е склонен да се кандидатира за четвърти мандат. Пред Би Ти Ви той обяви, че за целта първо членове на партия ГЕРБ в града да решат да го номинират.

Николов допълни, че ще изслуша всички аргументи, за евентуална негова номинация и ако те са в полза на развитието на града, отново ще се яви на избори. Попитан дали би продължил да надгражда над вече свършеното в града, той каза, че Бургас е в голяма конкуренция за европейско финансиране с останалите големи градове в България, както и в Европа “и всеки ход, който застрашава неговото развитие, може да се окаже пагубен”.

Коментирайки сигналите и оплакванията на гражданите за мръсен въздух и задушливи миризми на територията на града той обяви, че мобилната станция на града не отчита завишения на нивата на фини прахови частици и газове във въздуха. Миризмите идвали от стари утайници на нефтената рафинерия, намиращи се близо до града, които до две години ще бъдат ликвидирани.

Николов изтъкна, че общината помага за това процеса да се ускори, но поради липса на компания в България, която се занимава с подобни дейности, е потърсена помощ от Италия.

Кметът обясни, че има спад в туристическия сезон. Според него количеството на туристите е същото като през 2017 г., но се отчита отлив спрямо миналата година. Николов смята, че това се дължи на геополитическите промени в последните години, при които много туристи от Турция и Близкия Изток са били принудени да плажуват другаде, но сега са се върнали в тези държави.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега