Бургас, Политика

Николай Тишев: Няма да има драми с машинното гласуване

1

„Въпреки драмите с машинното гласуване – мисля, че няма да има проблеми. В днешно време дори и по-възрастните хора имат смартфони. Голяма част от тях теглят пенсиите си от банкомат, а гласуването с машина е по-лесно и това“, коментира в ефира на „Дарик“ – Югоизток кандидат депутата от БСП за България Николай Тишев.

По думите му, няма място и за притеснение по отношения на сигурността при машинния вот.

Той изключи възможността за сценарий – „Велико Търново 2“ където през април се наложи машините за гласуване да бъдат прибрани, а хартиените бюлетини извадени заради софтуерни проблеми.

Незначителни промени в листата на БСП – Бургас, първите четирима – остават. Мандатите – 3

„Областният съвет прецени, че тази формула работи. Сравнено с изборите на 4 април имаме и някои нови лица. Освен листата запазваме и предизборната си програма. Разбира се по нея има леки промени, надяваме се в правилна посока“, коментира вкратце кандидат депутатът.

Николай Тишев е убеден, че на изборите през юли избирателната активност ще бъде по-висока от тази през април. Основание за това, смята той, е ваксинацията, която напредва, отхлабването на примката от мерки и ниския брой на новозаболели от КОВИД-19.

„На предните избори на практика нямахме традиционна предизборна кампания лице в лице с избирателите, след като на 20 март бяха въведени нови строи ограничения. Този път обаче кампанията ще бъде различна“, каза Тишев.

Законът “Магнитски” – с “А” без “Б”

Пред „Дарик“ той коментира и санкции на САЩ по линия на закона „Магнитски“ с думите: „Не мисля, че властите в САЩ казват нещо, което ние не знаем За това говорим от години, просто правителството на Борисов си затваряше очите. Давам пример с „Автомагистрали“. За това държавно дружество от БСП сме подавали сигнали и сме заявявали, че се заобикаля закона за обществените поръчки, за да се работи с определен кръг от фирми. Там просто се купуват материали, наема се техника, а самата държавна фирма няма никакъв капацитет за такива дейности. Така, строителството се дава на точно определени фирми. От САЩ ни казаха „А“, но не казаха „Б“. Тук трябва да бъде спомената и администрацията в България.“

 

Източник: Дарик радио – Бургас


1 Коментар

  1. Киро Киров юни 10, 2021 at 19:41 -  Отговор

    Какви драми може да има с машинното гласуване? Случаят се преекспонира от ГЕРБ , заради основният им електорат. Няма как да сложиш клечката на машината и там до където достига да сложиш кръстче.

Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега