Vox Populi

Къде е МВР, къде е Държавата?

1

Няма нищо лошо в една инициатива да се спрат посегателствата върху личността и имуществото на хората. Но въпросът е дали това трябва да стане чрез затваряне на заведения, за които хората чинно си плащат данъците и таксите на Община Бургас и на Държавата.

Внасяли в заведенията оръжие. А кой издава разрешенията за оръжие? Родната полиция. И къде се намира тя да предотврати това? Или пак ще се оправдаваме с липсата на кадри. Кой държавен орган трябва да предотвратява престъпленията? Пак родната полиция. И кой, най-сетне, пуска хулиганите на свобода – пак държавата, в лицето на нейните органи.

И за това трябва и да въведем ограничения на частния бизнес, който си плаща данъците, и да му вменим функции, които българската държана е запазила изключително за себе си?

Ами не мисля.

Да, ако някой от частния бизнес умишлено допуска да са нарушават законите, приветствам идеята. Но ако просто си гледа бизнеса и си плаща за това – тогава става полицейщина, а не правова държава, каквато сме по Конституция. И не може общински наредби да предвиждат санкции, непредвидени в закон и то само за това, че някой държавен орган не иска да си гледа работата.

Кметът иска да въведе ред, но за съжаление няма правомощия за това. Няма лошо, но къде остават държавните правоохранителни органи? Или само ще ги гледаме по стачки за заплати?

Николай Кожухаров е юрист, член на Бургаската адвокатска колегия, бивш член на РИК-Бургас.


1 Коментар

  1. Петко януари 10, 2015 at 12:37 -  Отговор

    Защо пишете щуротии г-н КОЖУХАРОВ ,хулите полицията не справедливо,много добре знаете,че полицията е изпълнителен орган който работи по закони сътворени от “всевишните” ни законотворци ,а знаете и много добре ,че всеки един закон сътворен има преди това много добре подготвени от “всевишните законотворци”, поне две вратички за измъкване на така наречените “богопомазаните”.Ще ви дам един пример г-н КОЖУХАРОВ : ,, Влезнал ром в домът на някой си гражданин за да открадне негова вещ ,гражданинът го усеща и отива при него за да го спре, ромът го напада и той се защитава със законно притежавано оръжие,което си му е законното право за защита на живота и здравето си при неизбежна отбрана и след това ромът е оневинен ,а дори и потърпевш,защото видиш ли той нямал да краде дадената вещ, а само да я вземе и да я премести от едното място в къщата на гражданина ,на друго място в къщата му и да си тръгнел , собственика на дадената вещ е осъден да лежи в затвора защото се е опитал да защити собствеността си и да си опази живота и здраве ………. ” Ако това са българските закони ,здраве му кажете. А ще ми отговорите ли колко от така наречените “всевишни законотворци” са осъдени или поне наказани по някакъв начин за щуротиите който правят…….. няма такова “чудо” в тази държава до момента. Не търсете вината в Полицията ,а много на горе в законотворците, който явно не искат да направят малко усилие различно от голи приказки само, за да намалят тази битова престъпност и да подобрят живота на населението на тази държава. Замислете се малко преди да напишете подобна статия ,не става само да хулене на някой който определено няма вина за случващото се.

Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега