LifeStyle

Нестандартен начини да спестиш пари

0

Много хора са се опитали да печелят и пестят пари по нестандартни начини, но повечето са се провалили или по-лошо – извършили

са престъпления. Един находчив мъж обаче е измислил неочаквано ефективен, при това законен начин.

Гари е пенсионер от Финикс, щата Аризона буквално кара част от похарчените от него пари да се върнат обратно в джоба му.

На всяка банкнота, която харчи, той написва собственоръчно следното: “Моля, върнете ми тази банкнота, тъй като съм много беден”, придружено от домашния му адрес. За да бъде видяно съобщението от всички, мъжът го изписва с ярък червен маркер. Това всъщност не е незаконно, тъй като макар и маркирана, банкнотата е напълно валидна и не се използва за престъпление. Гари просто моли за част от парите, без да кара никого да го прави насила.

Може да звучи изненадващо, но неговият метод за пестене се оказва доста успешен и все повече хора му връщат парите и той ги ползва отново и отново.

Гари най-често харчи банкноти от един долар, тъй като хората са по-склонни да се разделят с тях, отколкото с по-едри банкноти от 10 или 20 долара. Всеки ден Гари получава около 2 долара обратно, което прави по 60 на месец. Тъй като обаче понякога щедри хора добавят някакви допълнителни пари в плика, месечният му доход стига до 100 долара.

Още по-интересно е, че мъжът получава похарчените си пари си не само от Съединените щати, но дори и от далечни региони, като Kралство Нидерландия и Австралия.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега