Бургас, Политика, Топ новини

Димитър Найденов: Държавата е длъжник на българите в Чужбина (ВИДЕО)

0

Бургаският депутат Димитър Найденов се изказва в подкрепа на българите в Чужбина. Това се случи на днешното заседание на Народното събрание, докато се обсъждаха промените в Изборния кодекс и по-конкретно.

Публикуваме цялото изказване на Найденов:

България, българската държава е длъжник на хората, на които им се е наложило да емигрират и да изоставят родината си, за да живеят по други места по света. Това трябва да е ясно, че е резултат от лошото управление на България през последните 30 години.

Защото много от тези хора, които живеят в Чужбина не искат да живеят там. Те биха се върнали, но на тях трябва да им е дадено правото да определят как ще се развива държавата. Защото всички говорим как ще върнем българите от чужбина, но аз искам да питам – 2 милиона емигранти, ако се върнат от Чужбина, има ли къде да работят? 

Българската държава погрижила ли се е да открие нови добре заплатени работни места за тези хора, за да се приберат. Не! И това е резултат от лошото управление на държавата. Гражданите, които живеят в Чужбина имат правото и ние не трябва да ги лишаваме от това, да определят как да се развива държавата – кои политики са полезни, кои политики за вредни за държавата.

Давайки им право на глас на изборите, ние им даваме право да си дадат възможност на себе си и своите семейства да се приберат в България.

Ние сме най-стапящата се нация в света. Това няма да се подобри, ако ние запушваме устата на хората, които живеят в Чужбина. Тези хора ще продължават да живеят там, децата им да се раждат там и да говорят все по-малко български, все по-малко ще имат връзка с родината на техните родители и тази връзка няма да може да бъде възстановена. 

Гласът на тези българи трябва да бъде чут и ние имаме историческото задължение да им дадем това право.

 


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега