Бургас, Общество

Научете как да кандидатствате за финансиране на свой културен проект

0

Ако работите в сферата на културата и изкуството и имате нужда от подпомагане на свой проект, може да получите полезна информация как да кандидатствате за финансиране.
 На 18.05.2017г. в КЦ “Морско казино”, зала “Георги Баев”, от 10:00 до 14:00 часа ще се проведе среща-обучение на тема “Финансиращи програми на общините в подкрепа на културата и изкуството”.
По покана на Община Бургас в срещата  ще вземе участие д-р Нели Стоева, гл. асистент в СУ “Св. Климент Охридски”, катедра “История и теория на културата”. Д-р Нели Стоева има значителен опит в разработването, управлението и администрирането на проекти в областта на културата. Работила е като експерт и оценител към Национален фонд “Култура”, Столична програма “Култура”, Фондация “Америка за България”, Фондация “Глобални библиотеки – България” и др. Тя ще запознае присъстващите с възможностите за финансиране на проекти в областта на културата и изкуството и ще сподели препоръки относно процеса на кандидатстване.
Другият консултант на срещата ще е Петя Стойкова, основател и хореограф на Танцова формация “Дюн” и Сдружение “Танц БГ”. Дипломиран хореограф и танцов преподавател от Нов български университет – София, Стойкова е с богат опит в кандидатстването по национални и международни проекти в областта на съвременния танц и културен мениджмънт. Като представител на НПО сектора в Бургас Петя Стойкова е един от инициаторите за стартиране на Програмата за съфинансиране на културни проекти в града.
Срещата ще протече в следния ред:
10:00 – 10:30 часа – Въведение. Представяне на обучителите и участниците;
10:30 – 11:15 часа – Финансиращи програми за изкуство и култура. Цели, функции, приоритети, общи принципи;
11:15 – 11:45 часа – Приоритети и правила на програмата за съфинансиране на културни проекти на Община Бургас;
11:45 – 12:15 часа – Технически насоки за кандидатстване;
12:15 до 12:45 Пауза;
12:45 – 13:30 часа – Грешките, които не бива да допускаме. Често срещани мотиви за отхвърляне на проектно предложение;
13:30 – 14:00 часа – Как се попълва проектната документация. Въпроси и отговори.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега