Бургас, Култура

Наши момчета спечелиха престижен арт конкурс в страната на кенгурата

0

Тандемът Николай Димитров – Даниел Дубаров спечели конкурс за стенописи в  град Шефилд, който се намира на австралийския остров Тасмания. В комплект с голямото признание върви и финансова награда от 15 000 долара, които ще дадат сигурност на младите творци и хоризонт да работят по други свои проекти.

Николай живее от години в Бургас, а Даниел е родом оттук – той е син на художника Николай Дубаров. Двете момчета са учили заедно и дълго време са се занимавали с рисуване на графити. Отличеният им проект се нарича “Travelling Dreams”. Изпълнен е на място от Николай, тъй като Даниел не успял да стигне до Австралия заради визови проблеми.

 

Фестивалът в Шефилд, наричан още град на стенописите, Заснемerанесе провежда всяка година в първата седмица след католическия Великден. В него участват винаги деветима художници. Всяка година темата на феста е различна и се задава чрез стихотворение. Организаторите коментират, че конкурсът подлага на проверка не само майсторството на художниците, но и тяхната издържливост, умението да се справят с ограниченията на времето, непредсказуемите понякога метеорологични условия в Тасмания и постоянната работа пред погледа на публиката.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега