Бургас, Общество

Направиха инспекция на газорегулираща станция „Бургас“

0

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова направи инспекция на работата на газорегулираща станция „Бургас“.  Оглед на съоръжението направиха още зам.-министърът на енергетиката Жечо Станков, зам. областният управител Севдалина Турманова, кметът на община Бургас Димитър Николов, представители на ръководството на „Лукойл Нефтохим“.

????????????????????????????????????

Съоръжените бе пуснато в експлоатация през октомври 2015 г. от „Булгартрансгаз“ ЕАД и снабдява с природен газ производствени мощности на новоизградения комплекс „Хидрокрегинг“ на „Лукойл Нефтохим – Бургас“.
Според министър Петкова, инспектираният днес обект е много успешен и важен, тъй като това е добра възможност за намаляване на разходите, свързани с производствената дейност на „Лукойл“ и повишаване на ефективността.  Тя допълни, че от октомври миналата година досега „Булгартрансгаз“ ЕАД транзитира над 510 хиляди кубични метра газ за „Лукойл Нефтохим Бургас“ АД. „Това е един добър атестат за добрата работа и добрия ефект на това, което беше реализирано в края на миналата година“, каза още министърът.
По нейните думи, един от основните приоритети на правителството е свързан с развитието на транзитната и вътрешната газопреносна мрежа.

????????????????????????????????????
Според кметът Димитър Николов, съоръжението осигурява сигурност и отговаря на европейските изисквания, както и професионална реализация на местни специалисти.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Кой бургаски депутат работи най-много за интереса на бургазлии?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега