Бургас, Общество, Топ новини

Наплив от бездомници и мизерия в центъра на Бургас

0

Възмутени граждани сигнализират за тумби от бездомни, които са завладели паркове и детски площадки в центъра на Бургас.

Снимките са от детска площадка в непосредствена близост до Централна автобусна спирка и БСУ.

“Не се търпи! От много време е така. Те тук си живеят, преобличат се, пикаят.”, оплаква се майка, която разхожда децата си в този парк.

Проблемът е от години, като граждански организации са продавали сигнали назад във времето. През 2019 г. младежите на СДС пуснаха сигнал до Общината и общинска полиция за сходен случай на завладяване на района от бездомници.

“Тогава разговаряхме с ресорния заместник-кмет д-р Мануелян и той ни обясни, че те полагат усилия за разрешаването на този проблем, но стигат до задънена улица в момента, в който тези лица откажат помощ.”, казаха за VoxBurgas младежкият лидер на СДС Дончо Златев.

Разговаряхме и с уважаван и високопоставен служител от ОД на МВР, който неофициално ни обясни, че получават много сигнали за предимно пияни бездомници. Въпреки ангажирането на патрули и сили на МВР няма причина поради която бездомниците да бъдат задържани или да получат помощ против волята им.

Местната власт и полицията са безсилни да спрат идващите от цялата страна бездомници в Бургас. Причината е затоплящото се време и по-големите възможности за просия, които осигурява туристическия сезон.

И докато всички институции си прехвърлят топката и няма решение на този проблем резултатите може да видите в снимките по-долу:


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега