LifeStyle

Най-скъпият алкохол в света

0

Има стотици видове алкохол по света, но някои от тях имат колекционерска стойност. В следващите редове ви представяме най-скъпите алкохоли в света, до които малцина могат да се докоснат:

10. Henri IV Dudognon Heritage Cognac Grande Champagne

Henri IV Dudognon Heritage Cognac Grande Champagne има повече думи в името си от всеки друг алкохол, за който можете да си помислите. Това шампанско е на повече от 100 години и има 24 карата злато по бутилката и 6500 диаманта.

9. Vieille Bon Secours Ale

Бирата Vieille Bon Secours, произведена от семейната белгийска пивоварна ла Brasserie Caulier, съдържа 8% алкохол и има вкус на анасон и карамел.

8. Château d’Yquem

Френският производител на вино Château d’Yquem прави вино в Бордо вече над 300 години. Известният критик на виното Робърт Павкър определя вкуса на виното като на течен крем Брюле. 

7. Tequila Ley .925

Текилата има уникален процес на производство, тъй като се дестилира по специфичен начин. Тази текила е създадена от производителите на Henri IV Dudognon Heritage Cognac Grande Champagne.

6. The Winston Cocktail

Този скъп, но много вкусен коктейл, е създаден от Салваторе Калабрезе. Коктейлът е изискан и елегантен и има всички съставки на напитка, създадена за лидери.

5. Legacy by Angostura

Миксът от ром е създаден за отбелязване на 50-та годишнина от независимостта на Тринидат и Тобаго. Всички видове ром в бутилката са поне 17 годишни. 

4. Penfolds Ampoule

Това е най-скъпото червено вино на пазара. То се продава с дървена опаковка, създадена от Андрю Барлет.

3. Armand de Brignac Midas

Някои бутилки алкохол са скъпи, защото трудно могат да се видят, а други – заради размера на бутилката. Armand de Brignac Midas е много скъпо и рядко шампанско и се предлага в 30-литрова бутилка, боядисана в злато. 

 

2. Dalmore 62

Само 12 бутилки са създадени от това уиски. То бе признато за най-скъпото в света, след като богат бизнесмен си купува една от бутилките в Сингапур.

1. Diva Vodka

 
Тази водка се филтрира три пъти – с въглени от скандинавска бреза, лед и пясък от скъпоценни камъни. Всяка бутилка има скъпоценни или полускъпоценни камъни, включително и диаманти. 

Източник: therichside.com 


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега