LifeStyle, Общество

Най-недооценените от туристите места в Европа

0

Британското издание Independent подреди 30-те най-недооценени от туристите забележителности в Европа. Сред тях са паркът Мини-Европа в Брюксел, подземната арт галерия в метрото в Стокхолм и други.

Най-подценената европейска забележителност е музеят на американския актьор Дейвид Хаселхоф в Берлин.

Второ място заема единственият в света плаващият приют за котки De Poezenboot в Амстердам. Той е закотвен на 10 минути от централната гара и е отворен за всеки ден, с изключение на сряда и неделя, от 13:00 до 15:00 часа.

Друга недооценена забележителност е в Брюксел – мини-европейският парк, където посетителите могат да видят копия на най-известните сгради в Европа – Айфеловата кула, Биг Бен, Акропола, Наклонената кула в Пиза и много други.

В топ 30 влизат още подземната художествена галерия в метрото в Стокхолм, Пражкият музей на алхимиците и магьосниците, “Академия на носовете” в шведския Лунд с колекция от над 130 гипсови носа и сюрреалистичния индустриален музей Designpanoptikum в Берлин.

Според експертите, масовият турист още не превзел и Музея на хъркането в Алфелд, Музея на разбитите сърца в хърватския Загреб, най-малкият ресторант в света – Solo Per Due в италианския Ваконе, “Пеещата къща” в Дрезден (Германия), която благодарение на тръбите си в дъждовни дни може да създава музика и др.

Economic.bg.

Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега