Бургас, Общество, Топ новини

Най-накрая стартира ремонтът на старата баня в ОУ “Любен Каравелов”

0

Дойде време да бъде излекувана още една инфраструктурна язва на Бургас – старата баня в двора на ОУ “Любен Каравелов”. Сградата десетилетия наред не изпълнява оригиналното си предназначение, руши се, а в последно време стана дом на скитници и наркомани.

На това безвремие е сложен край. Общината стартира ремонтни дейности за превръщане на старата баня в полезно допълнение към градската образователна инфраструктура, където децата да се обучават и изявяват своите таланти. Това се случва със средства, осигурени по  проект “Подобряване качеството на образованието чрез модернизиране на образователната инфраструктура в град Бургас- І етап” ДБФП №: BG16RFOP001-1.004-0001-C01., който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма “Региони в растеж” 2014-2020 г.

Старата баня става модерен обучителен център към ОУ “Любен Каравелов”, който ще носи името “Академия Европа”. Проектът предвижда цялостна реконструкция на старата сграда, внедряване на мерки за енергийна ефективност, обновяване на прилежащия  терен и дворните пространства. В резултат от изпълнените дейности ще бъде създаден допълнителен капацитет за обучение и извънкласни дейности към училището, отговарящ на най-съвременните тенденции в европейското образование. Ще бъдат обособени две зали за работа с деца, една многофункционална зала, зала за обучение, компютърна читалня с електронна библиотека. Сградата ще разполага с достъпна среда за хора с увреждания.

Това е един от 9-те образователни обекта, които Община Бургас обновява по проект “Подобряване качеството на образованието чрез модернизиране на образователната инфраструктура в град Бургас – І етап”. Той се изпълнява в рамките на водената последователна местна политика за модернизация на бургаското образование, като гаранция за устойчиво социално-икономическото развитие на града в следващите години.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега