Общество

Най-богатата жена в Хонконг загуби половината си състояние за 2 месеца

0

Полиана Чу загуби титлата си на най-богатата жена в Хонконг, след като книжата на компанията й се оказаха най-зле представящите се на фондовата борса.

През януари тя имаше състояние от почти 12 милиарда долара, но сега над половината от тази сума е буквално изтрита след срива на акциите, пише Блумбърг.

Чу е начело на Kingston Financial Group, която управлява много бизнеси, включително казина в Макао, и маржин кредити. Книжата на фирмата са се понижили с повече от 50%, тъй като регулаторът на фондовия пазар в Хонконг предупреди инвеститорите, че акциите са прекалено концентрирани сред малък брой акционери.

В понеделник, 19 март, акциите на компанията се понижиха с още 8,7%, след като FTSE Russell, един от най-следваните индекси в света, извади акциите от референтните си показатели. 

За финансирането си Kingston Financial Group разчита в голяма степен на необезпечени заеми, осигурени евтино от Чу и нейното семейство, според анализ на активиста инвеститор Дейвид Уеб. 

Комисията за ценни книжа и фючърси заяви в изявление от 29 януари, че 20 притежателя контролират повече от 91% от акциите към 8 януари. Още на следващия ден книжата на Kingston Financial Group се понижиха със 17%.

Чу се присъединява към рекордната сделка на стойност 5,2 милиарда долара за покупката на част от небостъргач в Хонконг от компанията на Ли Ка-Шин, съобщиха миналия месец хора, запознати с въпроса. Чу ще вземе 17% от акциите.

Така в момента най-богатата жена в Хонконг е Панси Хо, дъщерята на Стенли Хо (един от най-големите собственици на казина в Макао). След нея е Вивиан Чен, председател на компанията за недвижими имоти Nan Fung Group, според индекса на Bloomberg за милиардерите.
 
Economic.bg

Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега