Бургас, Култура, Топ новини

Наградиха лауреатите от общинското онлайн състезание “Човекът е всичко”

0

За трета поредна година бяха отличени лауреатите от общинското онлайн състезание „Човекът е всичко…“ , провеждано от АЕГ „Гео Милев“- Бургас в партньорство с Община Бургас и Училищното настоятелство към гимназията. Състезанието е посветено на патрона на елитното половинвековно училище – поета, публициста и преводача Гео Милев и тази година успя да привлече участници от средните училища в цяла България. За да получат отличията си и да представят творбите си пред публика, в Бургас пристигнаха участници от Враца, Варна, Русе, Монтана, Сливен, Карнобат.

Носителите на призовете „Гео Милев – есеист” – Гергана Николаева от 11. кл. на ППМГ „Акад. Иван Ценов”, гр. Враца, „Гео Милев – преводач” – Денислав Драчев от 10. кл. на АЕГ „Гео Милев“, гр. Бургас, „Гео Милев – художник” – Ива Дикова от 11. кл. на АЕГ „Гео Милев”, гр. Бургас /подраздел „Рисунка“/, Лидия Цветкова – от 11. кл. на АЕГ „Гео Милев”, гр. Бургас /подраздел „Илюстрация“/ и учениците, класирани на второ и трето място, бяха наградени с грамоти и ваучери за книги и за рисувателни материали. Грамоти бяха връчени и на отлично представили се участници – млади есеисти, преводачи и художници. Гостите на церемонията бяха поздравени от г-жа Йорданка Ананиева, заместник кмет на Община Бургас. „Искам да Ви поздравя за това, че Вие сте активни хора. Активността е качество, което изгражда. С този конкурс искаме да Ви дадем увереност, че когато сте активни, когато имате гражданска позиция, когато имате талант, който искате да покажете пред другите, си заслужава да бъдете подкрепени.Поздравявам за усилията ръководството на цялата гимназия, поздравявам и Вас, всички млади хора, които дръзвате да покажете себе си по различен начин.“

Присъстващите на тържествената церемония имаха възможността да се насладят на изпълненията на талантливите възпитаници на АЕГ „Гео Милев”. Цигуларката Туана Шахин се представи с „Менует” на Бах и „Санта Лучия”, неаполитанска народна песен, Цветелина Стоянова – с песента „И аз съм тук“, Александра Сариева – с песента „Sound of silence“. Стихотворението „Дневник“, което Деница Апостолова рецитира, разкри пред публиката една по-малко позната проекция на поетичните прозрения на Гео Милев. Розали Павлова и Ясен Жеков впечатлиха гостите на тържеството със своя превод от български на английски език на лирическата творба на Гео Милев „Кажи: внезапно да изчезнеш…”. Водещи на церемонията, с която официално се закри третото издание на състезанието, бяха Розали Павлова и Денислав Драчев.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега