Общество

Над 70% от тийнейджърите имат смартфони

0

Младежите продължават да са най-големите фенове на новите технологии и социалните мрежи. Проучване на Pew Research посочва, че 73% от тийнейджърите имат смартфони, съобщава онлайн изданието VentureBeat.

Дори и да не притежават личен смартфон, общо 88% от тийнейджърите в САЩ имат редовен достъп до подобно устройство. Освен това 92% от младежите влизат в интернет всеки ден.

Проучването показва още, че социалните мрежи продължават да бъдат една от любимите онлайн дестинации на тийнейджърите. Най-популярна все още е Facebook, която се използва от 71% от младежите на възраст между 13 и 17 години. Най-голямата социална мрежа обаче бележи и известен спад, защото проучването от 2012 г. посочваше 77%.

На второ място по популярност е Instagram, която се използва от 52% от младежите. Тя е следвана от Snapchat – 41%, Twitter – 33%, Google+ – 33%.

За все повече тийнейджъри интернет се превръща в даденост. 24% от анкетираните заявяват, че са онлайн постоянно, а над половината влизат в глобалната мрежа по няколко пъти на ден.

източник: Дневник


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега