Бургас, Общество

Над 2000 първолаци посрещат 15-ти септември в Бургас

0

2191 бургаски първокласници ще тръгнат на училище тази есен. По предписание на Общината са извършени огледи в дворните пространства и районите около учебните бази.

Особено внимание е обърнато за наличието на сухи или счупени клони, деформирани спортни съоръжения, тротоарните настилки и пешеходните зони. Пътната маркировка е обновена навсякъде, където има нужда.

Всички 48 училища на територията на Бургас ще посрещнат учениците си в приветлив и ремонтиран вид.

“Наш приоритет е грижата за физическото възпитание и спорта при подрастващите. Затова насочваме сериозни инвестиции в подобряване на спортната база”, сподели Йорданка Ананиева, зам.-кмет образование и култура. Тази година ще бъде завършен мащабният проект за изграждане на спортна зала на три нива в Математическата гимназия. Чисто новият физкултурен салон към ОУ “Княз Борис” също ще отвори врати за своите възпитаници скоро.

През последните години Община Бургас активно работи за изграждане на нови детски градини и реконструкция на наличните бази. От 34 детски градини, в края на 2014 година ще останат необновени само 2, които са включени в инвестиционната програма за 2015 година. С приключване на тези обекти ще се обнови целият сграден фонд на детски заведения в Бургас, което включва – външно саниране, подновяване на дограма, слънчеви инсталации, боядисване, обновяване на мебелировката, кътовете за игра и спортни площадки.

120 деца ще открият новата учебна година в обновения филиал на ЦДГ №6 “Вълшебство” /сградата на бившото 5 РПУ в к-с Лазур/. В  изцяло реновираната сграда ще се обучават 4 групи. Помещенията за спане и за хранене са оборудвани с нова мебелировка, а санитарните възли са обособени в спалното помещение на малчуганите за максимално удобство. Ремонтът е на стойност 1 325 000 лв.

Със средства от бюджета на Община Бургас са направени ремонти на ОДЗ  “Морска звезда” и ЦДГ №7 “Синчец”, на обща стойност 194 050 лв. До края на годината ще бъде направен и основен ремонт в ОДЗ “Ален мак” в кв. Сарафово.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега