Бургас, Спорт

Над 100 състезателни коне ще участват в 7- то издание на “Купа Бургас”

0

Над 100 състезателни коне ще участват в 7-то издание на “Купа Бургас”. Това съобщи на пресконференция днес Георги Базотев, регионален управител на Българската федерация по конен спорт за Южна България. Поредицата конни състезания ще продължи осем дни.

“Радостно е турнира привлича все повече елитни състезатели. Това е комплимент към организаторите и условията, които предлагат на състезателите. От турнир вече прерасна във Фестивал на конния спорт”, коментира по време на срещата Теодор Шейтанов, Генерален секретар на Федерацията по конен спорт и паркур майстор на “Купа Бургас”.

 Най- аткрактивно за публиката ще е възможността да проследят на живо красотата на  конния спорт и през нощта. Състезанието е едно от малкото в България, което се провежда на осветление, придаващо уникална атмосфера.

“Нощните паркури са изключително атрактивни и приятни за публиката на вечерна прохлада край брега на морето”, категорични са организаторите.

В програмата е предвидена още една атракция Jump&Drive, състезание, включващо класни коне и автомобили в една обща надпревара.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега