Бургас, Общество, Топ новини

Над 10 села в областта са без ток от часове

0

Над 10 села в бургаска област са без ток от часове. Без електрозахранване са останали и някои от курортните комплекси в областта, информира novanews.bg.

Заради проблема в село Маринка отмениха учебните занятия. Ток в училището няма и котлите на локалното парно не могат да бъдат запалени, за да се повишат градусите в класните стаи и да се проведат нормални учебни занятия.

„Затова се принудихме да проведем занятия, които са намалени, с намалени часове и да освободим децата, да ги изпратим да се приберат по къщите си”, заяви директорът на училището Ивайло Марков.

Термометърът в училището отчита само 10 градуса. От ръководството обаче са категорични, че ако бъде възстановено електричеството, още днес ще бъде запалено парното, за да могат градусите в учебното заведение да се повишат и утре да бъде нормален учебен ден.

Днес обаче 87 деца, по-голямата част от съседни села, са били освободени. Наложило се директорът с личния си автомобил да прибира част от тях.

Ръководството на училището не успяло да получи информация каква е причината да останат без ток. От EVN обясниха, че са локализирали аварията. А до обед тя беше отстранена и токът в селото пуснат.

Неучебен ден заради усложнената обстановка днес е обявен в общините Карнобат, Несебър, Поморие, Руен.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега