Бургас, Култура, Общество

Националното турне „Път за всеки“ стартира от Бургас

0

10 града, 35 бургаски таланта, внушителни пироефекти и завладяваща музикална емоция представя танцова формация “Петлите” в най-новия си проект “Път за всеки”. Премиерното представление ще гледаме в Бургас, Културен дом на нефтохимика, от 19.00 часа на 1-ви април. Турнето ще продължи до 1-ви юни. Това стана ясно на провелата се днес пресконференция.

“Благодарение на бързата и адекватна намеса на Община Бургас, ние успяхме да участваме в популярното предаване “България търси талант” каза Георги Димитров, продуцент на ТФ “Петлите”.

12 от младежите – участници в представлението “Път за всеки”, са възпитаници на Центъра за настаняване от семеен тип в комплекс “Славейков”. Останалите 23 деца са част от клуб по латино танци “Бургаски делфин”, с хореограф Теодора Йонова.

“Най-големият танцьор скоро ще навърши 17, а най-малкият е на 12 години. Всички деца се интегрират прекрасно, имат самочувствие и очакват с нетърпение поредната изява” – сподели Тинка Гичева, управител на Центъра за настаняване от семеен тип.

Центърът в Славейков бе първият, който Общината отвори, след като закри сиропиталището “А.Г. Коджакафалията”. Ние споделяме всеки успех на “Петлите”, затова до последния момент гонехме срокове и подготвяхме нужните законови разрешителни за участие в престижния формат “България Търси талант” , обясни Мая Казанджиева, директор на дирекция “Социални дейности, здравеопазване и спорт” в Община Бургас

Танцова формация “Петлите” подготвя много изненади за своите почитатели. В годишната програма е предвидено още едно турне и голям концерт в зала НДК заедно с оперната прима Райна Кабаиванска. В момента се водят преговори с най-обичаното българско сопрано.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега