Бургас, Култура

Националната художествена академия гостува с изложба в Бургас

0

Националната художествена академия показва част от своето творческо богатство в Бургас. То е събрано в специална експозиция под надслов “70 години Плакат и визуална комуникация”, която съдържа 40 творби. Техни автори са бивши и настоящи преподаватели и студенти на Академията.

Изложбата е подредена в зала “Ал. Г. Коджакафалията” на КЦ “Морско казино” и ще остане там до 26 февруари. Тя е част от събитията, предшестващи откриването на филиал на Националната художествена академия в Бургас. Скоро на специална пресконференция ще бъдат обявени подробности за приема и специалностите, по които ще се обучават студентите във филиала.

На откриването на изложбата присъстваха зам.-кметът на Община Бургас Йорданка Ананиева, проф. Георги Янков – ръководител на катедра “Плакат и визуална комуникация”, проф. Николай Младенов – преподавател “Плакат и визуална комуникация”, доц. Кристина Борисова – преподавател “Плакат и визуална комуникация” и гл. асистент Ненко Атанасов – преподавател “Плакат и визуална комуникация”.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега