Общество, Свят

На всеки два дни през 2017 г. се е „раждал“ по един нов милиардер

0
На всеки два дни през 2017 г. в света се е появявал по един нов милиардер, сочи доклад на благотворителната организация Oxfam, публикуван в понеделник. Целта на проучването е да обърне внимание на неравенството в благосъстоянието на хората, съобщава CNBC. 

 
В глобален мащаб милиардерите наброяват 2 043, сочи документът, с уточнението, че изчисленията са направени на база на долара. 
 
Растежът богатството на милиардерите в света е очевиден: богатството им се е увеличило с 762 млрд. долара през 2017 г. – сума, която може многократно да реши проблема с крайната бедност. 
 
82% от създаденото общо богатство са отишли при едва 1% от хората. За сметка на това пък благосъстоянието на 50% от хората не се е увеличило изобщо. 
 
Илюстрация на неравенството е простият факт, че тримата най-богати американци – Джеф Безос, Бил Гейтс и Уорън Бъфет, общо имат повече пари от половината население на САЩ.
 
Oxfam изготвя своя доклад на база на данните от Forbes и Credit Suisse Global Wealth. Богатството се изчислява като от активите на физическите лица се извадят дълговете. 
 
Economic.bg

Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Кого бихте подкрепили за Кмет на Бургас на изборите?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега