Бургас, Общество

На сафари с фотоапарат в Бургас

0

“НА САФАРИ С ФОТОАПАРАТ” е темата, която вдъхновява авторите в осмото издание на Фестивала на пясъчните скулптури, организиран от Община Бургас. Зад интересното заглавие тази година “дебнат” десетки фигури на екзотични животни от различни континенти и епохи.

Най-интересните представители на дивата фауна ще бъдат изваяни от талантливите ръце на трима скулптори от Русия, двама от Украйна, по един представител на Полша, Португалия, Чехия, Холандия, Словакия, Австралия и Турция. Своето майсторство и доказан професионализъм ще демонстрират и седем скулптори от България.

В сряда /22 април/ започва обработката на пясъка и подготовката на терена – добре познатото място в парк “Езеро”, до Конна база.

Освен мащабните пясъчни фигури, в изданието на фестивала тази година се подготвят допълнителни изненади и приключения за малки и големи. Очаквайте “НА САФАРИ С ФОТОАПАРАТ” през лятото!

Фестивалът на пясъчните скулптури е знаково за Бургас ежегодно събитие. Посещаемостта му постоянно нараства и през 2014-та надмина цифрата 100 000 души.

“Събитието създава незабравими спомени у децата и представя сюжети за великолепни снимки, които да украсят вашия албум. Добре сте дошли в Бургас!” – с тези думи кметът Димитър Николов отправя своята гостоприемна предварителна покана към туристи от страната и чужбина.

 


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега