Бургас, Култура, Общество

На Никулден избират художник на годината, писателската общност присъжда „Големия шаран“

0

На празника на Бургас ще бъде определен носителят на приза “Художник на годината”. Наградата се връчва по традиция на общата изложба на бургаските художници на 6 декември, която се провежда в галерията на ул. “Александровска” 22.

Номинираните за приза тази година са Георги Динев, Андрей Янев и Красимир Зинин.

Организатори на конкурса са Община Бургас и Дружеството на художниците в града. По традиция в журито, което избира победителя, влизат председателят на Дружеството на художниците, представител на Община Бургас, директорът на Бургаската галерия, изявени творци, както и носителят на приз от миналата година – в случая Роналд Шнеевайс.

Победителят получава плакет с изображение на покровителя на художниците св. Лука и парична награда. През годините наградата “Художник на годината” са получавали Иван Бахчеванов – 2010, Кръстьо Тодоров – 2011, Стойко Сакалиев – 2012, Димитър Тончев – 2013,  Йордан Петров – 2014 и Роналд Шнеевайс – 2015.

Бургаската писателска общност ще отбележи Никулден с настроение. За втора поредна година хората на перото организират конкурс за изпълнение на авторска творба под надслов “Никулденски шаран”. Награди ще получат тримата най-добри изпълнители на авторско слово. Хуморът ще е сред водещите линии на литературната проява. Затова и наградата за най-добър рецитал е традиционен пълнен никулденски шаран.  


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега