Бургас, Общество

На бал с автобус

0

Община Бургас стартира кампания за безопасност по време на абитуриентските балове и шествия за 24 май – Ден на славянската писменост и култура.
Четири са автобусите, които общинската фирма “Бургасбус” има възможност да предостави безвъзмездно на училища за придвижване до Слънчев бряг, където се провеждат най-много балове. Возилата разполагат с по 50 места за пътници.
Поради ограничения брой превозни средства ще се предоставя по един автобус на първите подали своята заявка на e-mail: mkc_bs@abv.bg
Организаторите призовават училищата да побързат и да се възползват от възможността. Съветът към тези, които ще предпочетат луксозните автомобили, е да са особено внимателни при шофиране, да не употребяват алкохол или наркотични вещества, да спазват правилата за движение и да не се показват от автомобилите в движение. Инициативата е начин да се покаже, че лимузините и спортните коли не са единственият начин човек да изрази своята индивидуалност.
Другите превантивни мерки, които ще се предприемат в рамките на кампанията, са провеждането на серия от срещи за координиране действията на всички отговорни институции. На заседанията ще се уточнят датите, сборните пунктове, маршрутите и начина на придвижване. Първата среща ще се проведе на 28 април от 10:00 ч. в сградата на Община Бургас.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега