Бургас, Култура, Общество

Музикални идоли боядисаха “зебра” в Бургас

0

С българска музика и ентусиазъм беше освежена една от най-използваните пешеходни пътеки в Бургас. Тя се намира на ул. “Христо Ботев”, до пресечката с ул. “Македония”.  Боядисването на “зебрата” е по инициатива на БГ радио и  Провидент Файненшъл България, с подкрепата на Община Бургас.

Почитателите на българската музика видяха как любимите им звезди Тони Димитрова, Михаела Филева, Били Хлапето и Ice Cream маркираха ивиците върху пътното платно. Кметът Димитър Николов заяви, че безопасността на пътя в Бургас е приоритет, по който се работи всеки ден.

“През последните години Община Бургас реализира важни инфраструктурни проекти, свързани с транспортната схема на града. Във всеки един етап от реализирането им ние се ръководим от принципа, че безопасността на хората е преди всичко. Сега създаваме специализирано общинско звено. То ще направи пълен анализ на съществуващата организация на движението. Пътните знаци, маркировката, пешеходните пътеки, светлинната сигнализация и съоръженията за ограничаване на скоростта ще бъдат под наблюдението на  експертите. Вярвам, че с общи усилия ще направим улиците на Бургас много по-безопасни”, каза кметът Димитър Николов.

Димитър Николов

Авторите на инициативата и Община Бургас благодариха на всички участници, които се включиха в боядисването на пешеходната пътека, и призоваха за повече толерантност на пътя.

пешеходна пътека


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега