Област Бургас, Общество, Топ новини

Музейният комплекс “Деултум” отново ще отбележи Нощта на музеите

0
След едногодишно прекъсване, традицията за отбелязване на Европейската нощ на музеите е обновена.
Музеят е европейско явление, за разлика от другите институции на паметта, възникнал във времето на Ренесанса като колекция от любопитни предмети (кабинет от куриози).

Националната държава превръща музеите в стожер на своята културна идентичност и политика. Днес, в глобализиращия се свят, музеят е превърнат в главно средство за привличане на туристи.
Всяка година музеите и галериите в Европа отбелязват този ден в един от най-красивите пролетни месеци – май. Започнал като Дългата нощ на музеите, една културна инициатива от 1997 г. в Берлин, тя бързо намира отзвук и продължение в други европейски градове.
В тази инициатива музеите остават отворени до полунощ, подготвяйки изненади за своите посетители, приятели и почитатели.
Музейният комплекс “Деултум” Ви очаква на 3 юли със своите изненади:
– “Разкази за една крайградска римска вила” е изложба с малко експонати, но много емоции за музейните специалисти, докосваща ни до най-съществените моменти от 40 годишната ни история – изграждането на научния център – Археологическа база Дебелт!
– Концерт на арфа, в изпълнение на Лора Паносян, който ще разкрие пред гостите ни богатсвото на този инструмент, идващ от древността!
 
Снимка: drumivdumi.com

Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега