LifeStyle

Мюсюлманската Мис Свят призова за свободна Палестина

0

“Нека всемогъщият Аллах ми помогне в тази мисия и освободи Палестина! Моля ви, освободете Палестина и сирийския народ”, заяви тазгодишната победителка в конкурс Мюсюлманска Мис Свят – Фатма Бен Гефраш. 25 – годишната тунизийската се разплака при получаването на наградата – златен часовник и поклонение в Мека, съобщи БТА.

До финала достигнаха 18 финалистки, сред които имаше високо образовани жени. Победителката Гефраш е специалист в областта на информационните технологии. Тя спечели конкурса, организиран в Прамбанан, Индонезия, като отговор на конкурсите за красота, организирани от западните общества.

Задължителният акцент в облеклото бе ислямско було, под което участничките дефилираха в блестящи рокли. Журито ги оценяваше не само по красота, но и по способността им да рецитират стихове от Корана и да излагат възгледите си за исляма в модерния свят.

Това е четвъртото по ред издание на конкурса Мюсюлманска Мис Свят. Организаторите избраха хиндуистките храмове в Прамбанан – обект, който е включен в списъка на световното историческо наследство на ЮНЕСКО за място за провеждане на конкурса. Храмовете са символ на  хидуистката вяра, а целта е била да се покаже толерантността на исляма към другите религии.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега