Бургас, Политика, Топ новини

МСДС: Премахването на машинното гласуване е стъпка назад

0

МСДС изрази разочарованието си от промените в Изборния кодекс, с които се премахва възможността машинното гласуване да бъде опция по време на Парламентарни и Местни избори. Младите седесари разпространиха позицията си, чрез официалната си страница във Фейсбук

“Отказът от пълното въвеждане на машинно гласуване няма да разреши текущите проблеми, които има в избирателния процес – бавно отчитане на гласовете, грешки в протоколите, чакане с часове пред сборните пунктове за предаване на бюлетините и т.н.”, смятат младежите.

Според тях, вместо да вървим напред, да улесняваме процеса на гласуване и отчитане на резултатите, ние решаваме да се върнем назад.

“Вместо да разреши проблемите, които имаше по време на Европейските избори, ние решаваме да отменим нещо вече изградено. За нас, като млади хора, това е непоследователна и грешна политика.”, допълват от МСДС.

“Ние ще подкрепим всяко действие, което ще повиши избирателна активност. Смятаме, че въвеждането на машинно и електронното гласуване са инструменти, които ще мотивира много млади хора. Също така сме категорични, че тайната на вота и истинността му са неприкосновени, а ролята на Държавата е да ги гарантира с всички необходими средства.”, категорични са младежите от СДС.

 

снимка: Архив


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега