Бургас, Политика, Топ новини

В навечерието на 24 май: МСДС-Бургас откри Младежка библиотека за политика и предприемачество

0

В навечерието на  Деня на българската просвета, култура и на славянската писменост младежката структура на СДС-Бургас даде начало на нова инициатива. По идея на председателя на МСДС Кристиян Трифонов в централата на партията на ул. „Богориди” №34 беше открита Младежка библиотека за политика и предприемачество.

„Създаваме тази библиотека, за да помогнем на младите хора да се образоват повече в двете направления – политика и предприемачество. Библиотеката е насочена основно към членовете на младежката организация на СДС, които в последните няколко месеца стават все повече, но ще бъде и отворена за младежите на Бургас, като цяло. Избрахме да представим тази наша инициатива в навечерието на денят на българската просвета – 24 май, защото смятаме, че това е един от най-значимите празници за България. Надяваме се, че с тази инициатива ще допринесем за усъвършенстването на младите хора. И нека не забравяме едно от най-важните послания на химна “Върви, народе възродени”- Напред! Народността не пада там, дето знанието живей!”, заяви специално пред наш репортер Кристиян Трифонов.

Първите томове бяха дарени от бившия депутат и лице на СДС в Бургас Костадин Марков, члена на НИС на СДС за Югоизточна България и председател на ИКВ на МСДС Дончо Златев, общинския председател на партията и зам.-председател на ОбС – Бургас Станимир Апостолов и зам.-областният председател на сините Димитър Петров.

“Много се радвам на подобен тип инициативи и затова, когато колегите ми представиха идеята си ги подкрепих с всичко необходимо от моя страна. Библиотеката ще бъде полезна за много млади хора, които ще дойдат и след нас. Първата книга, която аз дарих беше “Зимата идва” на Гари Каспаров, за да има от къде да прочетат младите за истинското лице на Руската федерация. Смятам да продължа да подкрепям инициатива и с още дарения”, каза членът на НИС на СДС и председател на ИКВ на МСДС Дончо Златев.

Библиотеката се намира в залата на втория етаж в централата на СДС-Бургас.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Кого бихте подкрепили за Кмет на Бургас на изборите?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега