Бургас, ИЗБОРИ 2017, Интервю, Политика, Топ новини

Момчил Томов: Младите ще останат в България ако има стабилна икономика и свободен бизнес

0

Едно от новите лица на коалиция „Реформаторски блок – Глас Народен“ в Бургас Момчил Томов е категоричен, че в България има място за младите хора и много от тях, които живят в Чужбина искат да се върнат. За да се случи това, обаче трябва де се инвестира в развитието на икономиката на страната и да се подкрепя бизнесът.

Томов е завършил „Икономика и бизнес управление“ в Вилхемсхафен, Германия, а по-късно специализира в Залцбург, Австрия.

Вашата история е историята на завърналия се млад човек. Защо избрахте да се върнете в България?

Аз вярвам, че колкото и добре да се живее в Чужбина, всеки човек тежи на мястото си само в Родината. След като завърших образованието си получих оферта за високоплатена работа в Бургас. Това беше шанс за мен да се върна в България и да работя на работа, която предоставя европейски условия и европейска заплата. Между другото това е и потвърждение за политиката, която се води в Бургаска област за привличане както на качествени инвеститори и работодателите, така и на квалифицирани кадри, които се местят от други градове и държави в Бургас.

С какво мислите, че ще бъдете полезен, ако станете народен представител?

Моята мисия е да дам една различна гледна точка в управлението на страната. Това е гледната точка на младите хора, на хората, които са почерпили опит в развиващите се страни, учили са в Чужбина, но са се завърнали тук и искат да приложат наученото. Като икономист вярвам, че нашата икономиката трябва да се управлява по модерни методи. Така ръстът й ще бъде още по-голям. Ако стана депутат ще подкрепям и надграждането на досега свършеното в икономическата сфера. Реформаторският блок доказа, като част от предишното управление, че може да управлява този ресор.

Развитието на икономиката, според вас, е ключът към задържането на младите в България?

Да, защото ако има стабилна икономика, бизнесът се развива свободно и се отварят нови работни места, които дават възможност на хората за препитание, младите ще искат да останат тук. Важно е да се знае, че тук трябва да успяват можещите и знаещите, а не връзкарите и нагаждачите. Младите хора искат да знаят, че ако полагат усилия рано или късно ще бъдат възнаградени за труда и знанията си. Затова ние трябва да поощряваме всички работодатели, които наемат висококвалифицирани млади хора.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега