LifeStyle

Мобилно приложение ще ни предупреждава, че се разболяваме

0

Американски учени разработват ново мобилно приложение, което ще ни предупреждава за настъпващата простуда 12 часа преди да се разболеем от нея, пише в. “Дейли мейл”.

Екипът на проф. Майкъл Снайдър от Станфордския университет провел тестове с 43-ма студенти доброволци в продължение на 11 месеца.

Те трябвало да носят смартчасовници, регистриращи техните медицински показатели. По време на експериментите били предварително фиксирани 8 от появилите се впоследствие 8 простудни заболявания.

Носимите джаджи, подобни на Епъл уоч, регистрирали телесната температура и пулса на доброволците, както и нивата на кислород в организма им.

Екипът установил, че половин ден преди те да се разболеят, сърдечният ритъм и телесната температура им се покачвали, а нивата на кислород спадали.

“Нашето приложение бие алармата, че нещо не е както трябва в организма ни, преди да осъзнаем, че се разболяваме”, изтъква проф. Снайдър.

В такива случаи пулсът се увеличава с 5-10 процента в сравнение с нормалните нива. Ако тази аномалия продължи повече от два часа, сигурно е, че ни предстои болестно състояние. Приложението ще предупреждава потребителите за предстоящата простуда и тя ще може да бъде лекувана още в зародиш и да се справяме с нея по-бързо.

Проф. Снайдър предвижда новото приложение да се появи на пазара до две години и тя да бъде използвана като пълноценен медицински уред.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега