Бургас, Култура, Топ новини

Млада писателка идва в любимия Бургас да представи дебютния си роман

0

Харизматичната Теодора Ирикова избира да направи премиерата на дебютния си роман “Светулки” в любимия Бургас. Младата авторка ще се срещне с почитателите на литературата на 2 септември (четвъртък) в зала „Петя Дубарова” от 18:00 часа. Домакин е Културен център „Морско казино”. Проявата се осъществява с подкрепата на Община Бургас. Издатели са “Либра Скорп”.

Дебютният роман на Теодора Ирикова ни потапя в една вълнуваща и заплетена история, в която никой не е този, за когото се представя и нищо не е толкова просто, колкото изглежда на пръв поглед. Това не е просто криминален трилър, отвеждащ ни по следите на престъпление. Това е книга, в която всеки може да се припознае. Книга, в която всеки може да открие своето послание – в напрегнатите моменти на лъжи, корупция и престъпления, в миговете на любовта, която неусетно се оказва най-голямото ни спасение, в борбата със собствените ни демони.

Книгата на Теодора Ирикова е написана изключително увлекателно, грабващо, чете се „на един дъх“ и въпреки натрапваното с годините становище, че „криминалетата“ са „лек“ и „несериозен“ жанр, романът поставя пред читателя редица въпроси, върху които да се замисли и на които да се опита сам да намери отговор.
А защо „Светулки в мрака“? Отговорът е в самата книга.

Теодора Ирикова е родена в Пловдив през 1989 година. Завършва Немската езикова гимназия в Бургас, а после Стоматологичният факултет към Медицинския университет в София. От пет години живее и работи в Германия, но продължава да носи България в сърцето си. Емоционалната си връзка и носталгията към родината Теодора пресъздава в творчеството си


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега