Бургас, Крими, Политика, Топ новини

“Митничарка” опита да подкупи директора на КЗП в Бургас

0

Вчера жена, собственик на заведение в Китен опитала да подкупи директора на Комисията за защита на потребителите в Бургас Николай Стойков. Дамата, представяща се за митничар опитала да избегне глоба и затваряне на заведението си, като плати голяма сума пари под масата.

Съсобственичка на незаконно работещо заведение в курорта направила опит да подкупи с 500 лева поставени в кутия от цигари и лист с написани номера на протоколи от проверки.

Ресторантът край плажа бил посетен миналата седмица от инспектори, които установили, че работи без удостоверение за категоризация. До средата на другата седмица те трябвало да приключат с документите от проверката и да съставят административен акт. Глобата по закона е от 1000 до 10 000 лева.

Пред VoxBurgas Стойков отбеляза, че жената явно е дошла и от името на други собственици, защото номерата на протоколите от проверките се отнасяли и за други заведения, които не са нейна собственост.

Самият председател на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов в свое интервю обяви, че постъпилите до момента жалби в откритите приемни по морето са над 50.

 

видео: novanews.bg


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега