Общество

Министър Бъчварова награди пожарникарите, участвали в спасителната операция на магистрала “Хемус”

0

Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова награди служители на Главната дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”, участвали в спасителната операция на магистрала “Хемус”.
С изключително вдъхновение участвам в церемонията по награждаването на нашите пожарникари, направили всичко възможно да спасят един човешки живот, поставили под риск собствения си живот и сигурност, заяви министър Бъчварова. Тя посочи, че техните действия са показали каква е мисията на служителите на МВР – да бранят човешкия живот. Министърът заяви, че въпреки критиките, в МВР има и много примери за добре свършена работа от служителите на министерството, които остават в сянка и недооценени.

Сигналът за пътния инцидент с автоцистерна е бил получен в МВР на 13 август в 17.42 часа. Операцията е била ръководена на място от комисар Тошко Бързилов. На произшествието са били изпратени два пожарни автомобила, един спасителен, един химически и влекач. Броени минути преди 20.00 часа младши инспекторите Кирил Дикански и Йордан Михайлов, с помощта на водача на специализирания автомобил Николай Беров, са успели да спасят шофьора на цистерната, който е прекарал повече от два часа в безпомощно състояние в кабината на тежкотоварното превозно средство, надвиснало над пропаст.
Комисар Тошко Бързилов е награден с почетно отличие на МВР “За доблест и заслуга” – II степен.

С почетно отличие на МВР “За доблест и заслуга” – III степен са наградени младши инспекторите Кирил Дикански, Йордан Михайлов и Борислав Беров.

 

 

 

 

Източник: БТА


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега