Бургас, Общество, Топ новини

Министър Балтова се срещна с кмета Димитър Николов

0

Министърът на туризма доц. Стела Балтова се срещна с кмета на Бургас Димитър Николов. Двамата обсъдиха възможностите за превръщане на града в целогодишна дестинация. “Надявам се да разгърнем възможността за краткосрочни пътувания до Бургас от чуждите туристи”, заяви министър Балтова. Според нея трябва да се търсят варианти за навлизането на нискотарифните авиокомпании на летище Бургас. Министър Балтова е провела среща по въпроса с министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев.

Кметът Димитър Николов обясни, че Общината подкрепя инициативата. Според него летище Бургас е изключително натоварено през летния сезон, в сравнение с летище Варна. През останалата част от годината може да има повече полети на нискотарифните авиокомпании до Бургас. Градът разполага с добра хотелска база във всички категории и има потенциал за развитие. Същото се отнася за по-малките населени места в Бургаска област, които могат да посрещат туристи през цялата година, подчерта министър Балтова.

Двамата обсъдиха още сигурността на туристите за предстоящия летен сезон. Димитър Николов съобщи, че въвеждат навсякъде видеонаблюдение. В момента работят около 400 камери, като до края на годината ще станат 600.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега