Бизнес, Политика

Министерство на туризма ще създаде единна система за туристическа информация

0

Приехме наредбата за организация на единната система за туристическа информация(ЕСТИ), която би трябвало да започне да функционира от 2016 г. Приблизителният бюджет за ЕСТИ ще бъде около 1 млн. и 200 хиляди лева. Това обяви пред журналисти министърът на туризма Николина Ангелкова.

Тя поясни, че това е първата стъпка за изграждане на ЕСТИ. Чрез системата ще се подава електронна информация и данни по защитени канали, ще бъдат свързвани всички териториални звена на местната власт, всички участници, които работят в туристическия сектор, МВР и НАП.

“За да може тази система да функционира напълно, са стартирани и промени в Закона за туризма, които съгласно законодателната програма ще бъдат вкарани за разглеждане през март. Регистърът трябва да включва и статистически данни, което в момента не функционира правилно”, каза Ангелкова.

Министърът коментира още, че Министерството на туризма подкрепя развитието на зимния туризъм и категорично стои твърдо за възможностите за втори лифт в Банско при спазване на всички изисквания на закона.

източник: novanews.bg


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега